Categories
Avondeten BBQ Grieks Hoofdgerechten Recept

Griekse lamsburger met yoghurt-muntsaus en feta

Ik ben echt dol op de smaken van Griekenland! Dat is niet anders bij deze heerlijke Griekse lamsburger. De burger is belegd met een frisse yoghurt-muntsaus, feta, rode ui, komkommer en gegrilde paprika. Dit alles op een mooi hamburgerbroodje en ja dat is echt genieten! Ik maakte de (brioche) broodjes zelf. Maar dat is natuurlijk maar net waar je zin in hebt. 😀

Griekse lamsburger met yoghurt-muntsaus en feta
Griekse lamsburger met yoghurt-muntsaus en feta

Grillin’ or chillin’?

Zelf houd ik er van om mijn hamburgers op de bbq te bereiden boven direct vuur. In dit gerecht is het lekker om wat grillsmaak mee te geven. Dit heb ik dus gedaan met de lamsburgers en met de paprika. Deze heb ik direct gegrild boven marabu houtskool. Als alternatief zou je een grillpan kunnen gebruiken. Smeer de burgers en paprika licht in met olijfolie en grillen maar. 🔥 Mocht je helemaal geen zin hebben om te grillen dan kan het natuurlijk ook gewoon in een pan. Zal zeker ook uitstekend smaken!

Griekse lamsburger met Yoghurt-muntsaus

De yoghurt-muntsaus in dit recept maak ik natuurlijk met echte Griekse yoghurt. Griekse yoghurt heeft een wat dikkere textuur en bevat meestal zo’n 10% vet. Echt Grieks is natuurlijk ook tzatziki. Een saus met onder andere yoghurt komkommer en olijfolie. Als alternatief zou je dat ook zeker goed kunnen eten op deze lamsburger. Zelf ben ik niet zo dol op tzatziki. Daarom bedacht ik dit alternatief met munt.

Feta en lamsvlees

Bij een beetje Griekse burger kan de feta natuurlijk niet ontbreken. Kies dan alleen niet voor die rare witte kaasblokjes. Maar ga voor echte feta gemaakt van schapenkaas. Haal het bij voorkeur bij en speciaalzaak. Maar check in ieder geval altijd even of het echt van schapenmelk is gemaakt!

Ik gebruik in dit recept lamsburgers. De smaak van lam is echt anders dan van een burger van rundvlees. Mijn inziens krijg je met lamsvlees net weer een andere invalshoek. En het benadert goed de smaken die zo typerend zijn voor de Griekse keuken. Ik zou dus aanraden om daadwerkelijk lamsburgers te halen. Maar goed als alternatief kan je natuurlijk ook aan de slag met gewone hamburgers.

Lees snel hoe je Griekse lamsburger met yoghurt-muntsaus en feta maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Griekse lamsburger met yoghurt-muntsaus en feta

Griekse lamsburger met yoghurt-muntsaus en feta

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

30

minutes

Wat heb ik nodig om Griekse lamsburger met yoghurt-muntsaus en feta te maken?

 • 2 lamsburgers

 • 2 hamburgerbroodjes

 • 0.5 paprika

 • 0.5 komkommer

 • 0.5 rode ui

 • 2 tl oregano

 • Voor de yoghurt-muntsaus
 • 5 el Griekse yoghurt

 • 2 el Extra vergine olijfolie

 • Paar takjes munt

 • 1 teentje knoflook

 • 1 tl suiker

 • peper

 • zout

Bereiding

 • Hak de munt in stukjes en meng met de yoghurt, olijfolie, suiker en (uitgeperste) knoflook. Maak goed op smaak met zout en peper.
 • Snijd de rode paprika in grove stukken. Snij ook de komkommer en rode ui en ringen. Vet zowel de paprika als lamsburger in met een beetje olijfolie. Rooster op de bbq of in een grillpan de paprika tot deze mooie grillstrepen krijgt. Bak ook de lamsburger op dezelfde manier.
 • Beleg het hamburgerbroodje eerst met een royale hoeveelheid yoghurt-muntsaus. Leg daarop de burger en de gegrilde paprika. Doe hierop de rode ui, komkommer en feta. Top weer af met nog meer saus en sluit het broodje. Ennnn smullen maar! Enjoy. 😄

Leave a Reply

Your email address will not be published.