Categories
Bijgerechten Japans Recept Tips

Hoe maak ik een perfect ramen ei?

Als je vaak ramen maakt hoort daar natuurlijk een perfect ramen ei bij! De Japanse noedelsoep bestaat uit vijf delen. De eieren, de bouillon (of soep), vlees, vis of schaaldieren, diverse toppings en natuurlijk de noedels! Voor de bouillon is dashi een goede basis. De ramen eieren moeten wel een uur of acht marineren dus meestal begin ik daar mee als ik ramen maak. Zoals met alles is langer beter. Dus mocht je meer tijd hebben marineer de eieren dan gerust twee dagen. Hoe langer je marineert hoe mooier de structuur van de dooier en eiwit wordt. Marineer liever niet langer dan twee dagen dan verandert de structuur niet ten goede meer. Het ei wordt dan wat meer rubberachtig. Niet zo lekker dus!

Ramen eieren
Ramen eieren

Wat is een ramen ei?

Een ramen ei is een gemarineerd ei. Het is een zeer belangrijk ingediënt bij de echte ramen. In het Japans wordt het ramen ei ajitsuke tamago genoemd. Tamago betekent ei en ajitsuke betekent kruiden. Een kruidig ei dus! Dat is dan ook precies wat het is. Het perfecte ramen ei heeft een zachte dooier maar stevig eiwit. De rand van het ramen ei is bruin van kleur door de marinade.

Ramen ei
Ramen ei

Japanse noedelsoep

Ramen ei eet je natuurlijk met ramen. Dit is een Japanse noedelsoep waar je allerlei kanten mee op kan. Zo maak ik het zelf vaak met vlees maar ook vis of schaaldieren. Denk bijvoorbeeld aan een mooi stukje Japans gemarineerde biefstuk, kip, zalm of garnalen. Verder doe ik er zelf graag Japans gemarineerde shiitakes bij en bijvoorbeeld brocolli, bosui, zwarte en witte sesamzaadjes. Maar goed, zoals ik al zei kan je me ramen vele kanten op. Dus maak vooral je eigen favoriete variant. Als er maar ramen eieren bij zitten! 😀

Ramen met ramen ei en garnaal
Ramen met ramen ei en garnaal

Lees snel hoe je ramen eieren maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Hoe maak ik een perfect ramen ei?

Hoe maak ik een perfect ramen ei?

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Totaal

15

minutes

Wat heb ik nodig om rame eieren te maken?

 • 3 eieren

 • 1 bosuitje

 • 2 teentjes knoflook

 • 10 gram gember

 • 200 ml water

 • 150 ml sojasaus

 • 25 ml sake

 • 50 ml mirin

Bereiding

 • Kook de eieren vijf minuten. Zet een bak met ijswater klaar. Het is zaak om de eieren na het koken snel af te koelen. Hierdoor krijgen ze een mooie zachte binnenkant. Precies zoals je het wil bij ramen eieren. Haal ze dus na zes minuten uit het water en voeg meteen toe aan het ijswater.
 • Laat de eieren ca. vijf minuten in het ijswater staan. Pel ze daarna voorzichtig en zet evecn apart.
 • Hak de bosui en gember grof. Meng in een maatbeker of kom het water, de sojasaus, sake en mirin. Pers de knoflook er boven uit en voeg ook de gember en bosui toe. Zet in de koelkast en laat minimaal acht uur marineren. Langer mag ook. Maar liever niet langer dan twee dagen.
 • Haal de eiren uit de marinade. Snijd doormidden en serveer met je eigen favoriete ramen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.