Categories
Avondeten Hoofdgerechten Italiaans Pasta Recept

Jamie Oliver’s spaghetti vongole

Ik heb al verschillende recepten gedeeld van spaghetti vongole. Zoals deze mooie variant met citroengras, kervel en koriander. Overigens gebruikte ik toen kokkels, maar die zijn wat mij betreft ook goed te gebruiken als alternatief voor vongole. Of wat dacht je van deze knoflook spaghetti met vongole? Heerlijk ook met zongedroogde tomaatjes. Enfin vandaag ging ik weer aan de slag met vongole. Ik liet mij hierbij inspireren door Jamie Oliver zijn versie van de spaghetti vongole. Namelijk met cherry tomaatjes, peterselie, witte wijn, knoflook en rode peper! Et voilà het resultaat een mooie Jamie Oliver’s spaghetti vongole!

Jamie Oliver’s spaghetti vongole
Jamie Oliver’s spaghetti vongole

Zelf spaghetti maken

Voor dit recept heb ik zelf de spaghetti gemaakt. Het is niet heel erg veel werk maar wel (minimaal) twee keer zo lekker. Dus ik zou adviseren om de spaghetti lekker zelf te maken!

Rode peper

In het recept is het belangrijk dat er ook wat pit terugkomt. Jamie zelf gebruikt hiervoor gedroogde rode peper. Wat mij betreft kan je ook uitstekend verse rode peper gebruiken. Verwijder wel even de zaadlijsten om de ergste pit weg te halen. Het is vooral de bedoeling dat er op de achtergrond een lekkere pittigheid ontstaat. Maar natuurlijk niet dat de spaghetti vongole oneetbaar heet wordt! 🥵 Als je echt fancy wil doen kan je ook chipotle gebruiken zoals ik. De chipotle geeft zowel pit als rooksmaak aan de vongole. Dit geeft echt een geweldig smaakvol effect! Chipotle is een gedroogde en gerookte jalapeño peper.

Lees snel hoe je Jamie Oliver’s spaghetti vongole maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Jamie Oliver’s spaghetti vongole

Jamie Oliver’s spaghetti vongole

5 from 4 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

20

minutes

Wat heb ik nodig om Jamie Oliver’s spaghetti vongole te maken?

 • 120 gram spaghetti

 • 500 gram vongole

 • 3 teentjes knoflook

 • 1 sjalot

 • 10 cherry tomaatjes

 • 100 ml witte wijn

 • 1 rode peper (evt. gedroogd)

 • 2 el tomaten tapenade

 • Bosje peterselie

 • olijfolie

 • peper

Bereiding

 • Zorg dat je de vongole goed hebt gewassen. Als je niet weet hoe dit moet lees dan even de instructies bij dit recept.
 • Snijd de peterselie in kleine stukjes. Houd een deel achter voor de garnering. Snijd ook de sjalot, knoflook en rode peper. Halveer de cherry tomaatjes. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie. Fruit hierin zachtjes de sjalot. Voeg vervolgens de cherry tomaten, knoflook, rode peper en tomaten tapenade toe. Laat een minuutje bakken.
 • Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of als je de spaghetti zelf hebt gemaakt voor een minuut of twee.
 • Voeg nu de vongole toe aan de pan met de sjalot, knoflook, rode peper en cherry tomaatjes. Bak 30 seconden mee. Blus af met de witte wijn. Doe de deksel op de pan en bak nog eens 1 minuut. Haal nu de deksel van de pan en bak net zo lang to alle schelpjes open zijn gegaan. Als uiteindelijke sommige schelpen niet open gaan gooi je deze weg.
 • Meng de spaghetti in de pan met de saus en vongole. Schep op een een mooi bord en garneer met wat peterselie. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.