Categories
Avondeten Bijgerechten Recept Salade

Mexicaanse salade met mais, avocado en paprika

Aantal

2 personen

Voorbereiden

10 minuten

Deze frisse Mexicaanse salade met mais, avocado en paprika stond vandaag op het menu. Ik maakte de salade samen met een rib-eye van de bbq met chimichurri. Daarbij serveerde ik nachos met kaas en tomatensalsa. Ook nog wat zure room erbij. Wat een heerlijke combinatie. Chimichurri is weliswaar Argentijns en de rest Mexicaans. Maar dat mag de pret niet drukken. En anders noemen we het gewoon fusion koken. ­čśë

In de salade kan je eventueel ook nog kidneybonen toevoegen. Maar wij hebben alleen gedroogde kidneybonen op voorraad. En die waren we vergeten te wellen. Dat moet normaal 24 uur van te voren. Dus een half uur van te voren ging hem niet echt meer worden. Maar ook zonder kidneybonen is het een hele fijne salade. Paprika zou je evt. ook kunnen vervangen voor cherry tomaten. Of gewoon cherry tomaten nog extra toevoegen! Mocht je geen limoen hebben. Dan kan je de dressing ook van citroen maken. Koriander kan je evt. weglaten als je dat niet lekker vindt.

Mexicaanse salade met mais, avocado en paprika
Mexicaanse salade met mais, avocado en paprika

Wat heb ik nodig om Mexicaanse salade met mais, avocado en paprika te maken?

Ingredi├źnten

  • Halve komkommer

  • 1 avocado

  • 100 gram mais

  • 1 paprika

  • 3 el extra vergine olijfolie

  • 1 limoen

  • Bosje koriander

  • 1 rode ui

Bereiding

  • Snij de komkommer in plakjes en snij die plakjes weer in vieren. Snijd de paprika in kleine stukjes. Als het te grote stukken zijn vind ik ze zelf wat te hard worden. Hak de koriander fijn. Snijd de avocado en rode ui. Maak het blikje mais open en giet het water af.
  • Doe alle ingredi├źnten in een kom. Snijd de limoen in twee├źn en pers uit boven de salade. Giet er de extra vergine olijfolie overheen en meng goed door elkaar. De salade is klaar. Eet smakelijk!Mexicaanse salade met rib-eye en nachos

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.