Categories
Avondeten BBQ Hoofdgerechten Recept

BBQ noodles met op cederhout gerookte Japanse zalm

Aantal

2 personen

Voorbereiden

15 minuten

Kooktijd

35 minuten

Wederom een recept uit de weber wok. Dit keer bbq noodles. Daarbij op cederhout gerookte zalm met een Japanse marinade. Uiteraard kunnen de noodles ook in de gewone wok worden gemaakt. Om de zalm te roken kan ook een rookoventje worden gebruikt. Maar het leukste is natuurlijk om het allemaal op de bbq te bereiden. Mijn Weber master-touch gbs heeft de handige mogelijkheid om het middelste stuk van het rooster te verwijderen. Hier past de weber wok dan precies in. Zo kan de wok direct boven de hete kolen worden geplaatst. De hete wok geeft dan hetzelfde effect, zoals je dat misschien kent van de wolkrestaurants. Dat in combinatie met een zelf gemaakte woksaus is echt geniaal. šŸ˜Ž

In dit wok recept gebruik ik voor zowel de woksaus als marinade dezelfde ingrediƫnten. Lekker makkelijk! De Japanse ingrediƫnten sake en mirin kan je evt. weglaten als je deze niet in huis hebt. Als noodles gebruik ik bij de bbq altijd kant-en-klare woknoodles. Dit zijn noodles die eigenlijk al klaar zijn en maar heel kort hoeven te worden gewokt. Geen gerommel met water koken etc. dus. Ideaal bij de bbq! Bijvoorbeeld deze van Conimex.

Om dit recept te kunnen maken heb je een rookplank van cederhout nodig.

Zin om iets anders te maken in de wokpan op de bbq? Check dan bijvoorbeeld deze paella

Bbq noodles met op cerderhout gerookte Japans zalm
Bbq noodles met op cerderhout gerookte Japanse zalm

Wat heb ik nodig om bbq noodles met op cerderhout gerookte Japanse zalm maken?

Ingrediƫnten

 • 250 gram zalmfilet

 • Woknoodles

 • Peultjes

 • wortel

 • 3 bosuitjes

 • Halve rode paprika

 • 4 el zonnebloemolie

 • Voor de woksaus / marinade
 • 3 teentjes knoflook

 • 4 el sojasaus

 • 2 el mirin

 • 2 el sesamolie

 • Sap van een halve limoen

 • 2 el sake

 • 2 tl suiker

 • 1 tl pul biber (chlivlokken)

Bereiding

 • Meng de knoflook, sojasaus, mirin, pul biber, sesamolie, limoensap, sake en suiker door elkaar. Je hebt nu zowel de marinade als woksaus af. Gebruik ca. de helft om de zalm in te marineren. Houd de rest apart als woksaus. Laat de zalm minimaal een uur marineren. Maar langer is natuurlijk altijd beter.
 • Verwarm de bbq tot ca. 180 graden. Leg de zalm op de rookplank van cederhout en daarop evt. wat schijfjes limoen. Na ca. 20 minuten is de zalm klaar.Gerookte Japanse zalm op cederhout van de bbq
 • Leg de zalm even apart in aluminiumfolie. Verwarm ondertussen de wok op de bbq. Snijn alle groentes. Doe als de wok warm is de zonnebloemolie er in. Gooi in Ć©Ć©n keer alle groenten in de wok. Wok ca. 1 minuut. Voeg dan de noodles toe. Wok ook 1 minuut. Voeg de woksaus toe en roer kort door. Nu is zijn de bbq noodles klaar!BBQ noodljes uit de weber gbs wok
 • Leg de noodles op een bord. Snijd de zalm in plakjes en leg op de noodles. Garneer evt. met ringetjes bosui en schijfjes limoen. Enjoy!

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.