Categories
Avondeten BBQ Hoofdgerechten Recept

Mac and cheese met tomaat

Aantal

2 personen

Voorbereiden

15 minuten

Kooktijd

35 minuten

Mac and cheese met tomaat is een lekker en gemakkelijk recept. Het is ook een erg goed bijgerecht om te maken op de bbq. Mits je beschikt over een gietijzeren pan natuurlijk. Vandaag maakte ik dit recept op de bbq met de toevoeging van tomaat. Dit vind ik persoonlijk een erg lekkere toevoeging. Uiteraard wel gebruik maken van verse tomaten.

Wij aten de mac and cheese met een gegrilde karbonade. In het recept heb ik een kwart rode peper gebruikt. Als je niet van pittig houdt kan je deze weg laten. Zelf werkte ik met verse oregano (staat hier in de tuin). Het gebruiken van gedroogde oregano kan ook prima. Eventueel kan je ook verschillende kazen gebruiken. Ik had zelf graag Parmezaanse kaas gebruikt. Maar door de vakantieperiode is de kaasboer hier gesloten. Dus heb ik besloten om het enkel met belegen kaas te maken. Maar combineer gerust met je favoriete kazen naar keus.

Mac and cheese met tomaat
Mac and cheese met tomaat

Wat heb ik nodig om mac and cheese met tomaat te maken?

Ingrediƫnten

 • 150 gram macaroni

 • 4 tomaten

 • 25 gram roomboter

 • 100 ml slagroom

 • 150 gram geraspte belegen kaas

 • 2 teentjes knoflook

 • 1 ui

 • Kwart rode peper

 • Oregano

 • Peper

Bereiding

 • Ontvel de tomaten, zoals hier beschreven. Snijd de ui, rode peper en knoflook fijn. Hak de ontvelde tomaat in stukjes. Kook de macaroni alvast volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Verwarm de roomboter in een pan. Zelf deed ik dit in een gietijzeren pan op de bbq. Maar binnen kan natuurlijk ook prima. Fruit als de roomboter warm is de ui en knoflook even aan. Voeg vervolgens de tomaat en rode peper toe. Laat dit bakken tot de tomaat is ingekookt. Voeg dan de slagroom en geraspte kaas toe. Roer goed door tot de kaas helemaal is gesmolten. Voeg nu de macaroni toe en roer weer door. Laat dit minimaal een half uurtje opstaan. Mac and cheese van de bbq
 • Snijd ondertussen de oregano fijn (of gebruik gedroogde oregano) en voeg 3/4e toe aan de pan. Maak verder op smaak met peper. Haal de mac and cheese van het vuur en garneer nog met het restant van de oregano. Eet smakelijk!Mac and cheese met karbonade van de bbq

Was het lekker? Dan hoor ik het graag van je.

Volg me op instagram, pinterest of facebook. Of laat hier een berichtje achter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.