Categories
Avondeten BBQ Hoofdgerechten Kip Recept

Hasselback chicken met paprika en jalapeño

Iedereen is waarschijnlijk wel bekend met de hasselback aardappelen. Een recept dat al in 1940 werd bedacht door chefkok Rune Erik Lager van Hotel Hasselbacken in Stockholm. Zie hier mijn recept voor hasselback aardappelen van de bbq. De techniek die gebruikt wordt bij de hasselback aardappelen kan ook perfect worden gebruikt bij kip! En zo krijg je deze heerlijke hasselback chicken van de bbq. Alhoewel je het ook prima in de oven kan maken.

Hoe maak je hasselback chicken?

Eigenlijk is dat super simpel. Net als bij de aardappelen snijd je de kip ongeveer iedere 2 centimeter een beetje in. Maar niet zo ver dat je de kip door snijdt. Zo kan je de inkepingen van de kip gebruiken om te vullen. In dit geval met rode en gele paprika, jalapeño en rode ui. Maar er zijn natuurlijk veel meer variaties te bedenken.

Bijvoorbeeld vullen met pesto of zongedroogde tomaatjes! Zelf vind ik de vulling met verschillende kleuren paprika en de jalapeño wel heel kleurrijk. 🌈 En ook nog lekker! Afgetopt met de Parmezaanse kaas is het toch ook wel een plaatje om te zien?

Hasselback-chicken-met-paprika-en-jalapeno
Hasselback-chicken-met-paprika-en-jalapeno

Bbq of oven?

Het kan dus allebei. Ik maakte het op de bbq. Maar het kan ook uitstekend in de oven. Zoals je eigenlijk alle gerechten die je op de bbq kan maken ook in de oven kan maken. En andersom. Uiteraard mis je de speciale bbq vibe als je het in de oven maakt. De rooksmaak voegt altijd wat moois toe. Maar iets is beter dan niets. Dus mocht je geen bbqer zijn. Maak dan deze heerlijke kip gewoon eens in de oven. 😀

Lees snel hoe je hasselback chicken met paprika en jalapeño maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Hasselback chicken met paprika en jalapeño

Hasselback chicken met paprika en jalapeño

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

30

minutes

Wat heb ik nodig om hasselback chicken met paprika en jalapeño te maken?

 • 2 kipfilet

 • 1 el gerookte paprikapoeder

 • 1 tl knoflookpoeder

 • 2 tl oregano

 • 2 tl komijn

 • 1 tl uienpoeder

 • 1 tl chilivlokken

 • 1 tl zout

 • 0.25 rode paprika

 • 0.25 gele paprika

 • 0.5 rode ui

 • 0.5 groene jalapeño

 • 30 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

 • Bereid de bbq voor op 180 graden indirecte bereiding.
 • Snijd ondertussen de kip in. Doe ongeveer iedere 2 cm een inkeping. Maar snijd de kip niet door. Je hebt nu hasselback chicken! Mix het gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, komijn, zout, chilivlokken en oregano door elkaar in een bakje. Smeer de hasselback chicken volledig in met je zelfgemaakte rub.
 • Snijd vervolgens de gele en rode paprika in dunne reepjes. Snij de ui in halve ringetjes en de jalapeño in ringetjes. Vul de inkepingen van de kip om en om met rode en gele paprika, jalapeño en rode ui. Rasp de Parmezaanse kaas maar houd deze nog even apart.
 • Leg de hasselback chickens indirect op de bbq. Bijvoorbeeld in een gietijzeren pan of schaal die op de bbq mag. Houd een temperatuur aan van 180 graden. Gaar de kip voor 15 tot maximaal 20 minuten. Voeg een aantal minuten voordat de kip gaar is de geraspte Parmezaanse kaas toe. Laat smelten en serveer deze heerlijke kleurrijke maaltijd. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.