Dit keer even wat anders, namelijk niet vegetarisch maar veganistisch! Deze Vegan plaattaart met cream passionel, za’atar en tomaatjes is ongelooflijkĀ makkelijk te maken en super lekker.

Vegan plaattaart
Vegan plaattaart

Wat zit er in de vegan plaattaart?

De basis van de vegan plaattaart wordt gemaakt van cream passionel. Dit is een plantaardige spread van WildWestland die in veel supermarkten verkrijgbaar is. Deze basis brengen we op smaak met specerijen en edelgist.Verder gebruiken we vers bladerdeeg. Wist je trouwens al dat het verse bladerdeeg van de Albert Heijn helemaal veganistisch is?

Edelgist wordt gemaakt van gedeactiveerd biergist en heeft een kazige en nootachtige smaak. Ook bevat het vitamine B12 en zink. Je kunt edelgist vinden in de supermarkt of speciaalzaken als de Ekoplaza. Edelgist wordt veel door veganisten gebruikt. Bijvoorbeeld als smaak-vervanger voor kaas. Het kan gebruikt worden over de pasta of in vegan kazen.

Vegan plaattaart
Vegan plaattaart

Za’atar

Verder gebruiken we za’atar. Een specerijenmengsel uit het Midden-Oosten dat voornamelijk bestaat uit hyssop (of tijm), sumak en sesamzaad. Hyssop is een kruid dat qua smaak lijkt op een combinatie van tijm en oregano. Sumak is een zuurbesje dat wordt gedroogd en verpulverd tot een citrus-achtig poeder. Za’atar is een van mijn favoriete mengsels dat werkelijk overal lekker op is! Je kunt het vaak vinden bij een Turkse supermarkt of van het merk SOUQ bij de Albert Heijn of Jumbo.

Dit gerecht is een heerlijk als snack, lunch of bijgerecht. Het is eigenlijk een soort pizza, maar dan wat gezonder ;).

Dit is een recept geschreven door gast food ninja Anna Bontekoe.

Lees snel hoe je vegan plaattaart met cream passionel, za’atar en tomaatjes maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! šŸ˜Ž

Vegan plaattaart met cream passionel, za'atar en tomaatjes

Vegan plaattaart met cream passionel, za’atar en tomaatjes

5 from 1 vote
Aantal

4

personen
Voorbereiden

20

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totaal

40

minutes

Wat heb ik nodig om vegan plaattaart met cream passionel, za’atar en tomaatjes te maken?

 • 150 gram cream passionel van WildWestland

 • 300 gram cherry tomaatjes

 • 270 gram vers bladerdeeg

 • 1 el za’atar

 • 0.5 tl knoflookpoeder

 • 1 el edelgist

 • 1 tl zout

 • 1 tl pul biber

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden, haal het bladerdeeg uit de koelkast om op temperatuur te komen.
 • Meng de za’atar, knoflookpoeder, edelgist, zout en pul biber.Was en halveer de tomaatjes. Rol het bladerdeeg uit op een vel bakpapier en leg deze op een bakplaat. Vouw of rol de randjes om en prik met een vork gaatjes over de bodem.
 • Verdeel de cream passionel over de bodem en besprenkel met 2/3 van het specerijen mengsel. Verdeel de tomaatjes met de gesneden kant naar boven eroverheen en besprenkel deze met de resterende specerijen.
 • Bak in 15-30 minuten gaar en goudbruin. Serveer warm en garneer e.v.t. met rucola, verse kruiden, Extra Vierge Olijfolie en/of balsamico crema voor nĆ³g meer smaak. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.