Categories
Avondeten Frans Hoofdgerechten Recept Visgerecht

Pasta met zalm, dille roomsaus en geroosterde broccoli

Soms heb ik van een gerecht niet hele hoge verwachtingen. Zeg maar een prima doordeweeks hapje. Koken met wat restjes. Dat soort werk. Maar dan blijkt het ineens SUPER lekker te zijn! En dan ben ik er natuurlijk snel bij om hier het recept met jullie te delen. Dat had ik vandaag met deze pasta met zalm, dille roomsaus en geroosterde broccoli. Het klinkt in ieder geval fancy. En zo smaakt het dus ook!

Pasta met zalm, dille roomsaus en geroosterde broccoli
Pasta met zalm, dille roomsaus en geroosterde broccoli

Geroosterde broccoli

Natuurlijk weet ik wel dat je broccoli eigenlijk moet stomen. Dan houdt de broccoli het meeste zijn smaak en alle vitamientjes. Maar ik vind goed geroosterde broccoli uit de oven toch veel lekkerder. Door het roosteren worden de roosjes een beetje krokant. En bovendien krijgt de broccoli een lekkere notige smaak. Dus ik zou zeggen roosteren in de oven die broccoli. Heerlijk!

Pasta met zalm en dille roomsaus

Wat dit gerecht ook erg lekker maakt is de dille roomsaus. Hiervoor gebruik ik verse dille. Hiermee rooster ik eerst de zalm gaar in de oven. De aanbaksel gebruik ik later om de dille roomsaus mee te maken. Vaak wordt voor roomsaus een roux gebruikt. Dit doe ik dus niet. Ik gebruik meestal alleen slagroom dat ik wat inkook. Gaat lekker snel en is super lekker! De dille roomsaus past perfect bij pasta met zalm.

Andere “geheime” ingrediënten

Nee niet echt geheim natuurlijk. 😁 Maar wat ik bijna altijd doe bij mijn roomsauzen is een scheutje whisky. Dat maakt dat ook de dille roomsaus net wat meer diepgang krijgt. Eventueel kan je ook variëren met een andere drank. Daarnaast bak ik de zalm in de oven lekker met wat limoen en knoflook. Dit geeft ook een extra lekkere smaak mee aan het gerecht.

Lees snel hoe je pasta met zalm, dille roomsaus en geroosterde broccoli maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Pasta met zalm, dille roomsaus en geroosterde broccoli

Pasta met zalm, dille roomsaus en geroosterde broccoli

5 from 2 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

30

minutes
Totaal

40

minutes

Wat heb ik nodig om pasta met zalm, dille roomsaus en geroosterde broccoli te maken?

 • 250 gram zalm

 • 1 broccoli

 • 150 gram penne

 • 1 teentje knoflook

 • 0.5 limoen

 • 1 paprikapoeder

 • 1 tl komijnpoeder

 • 50 ml slagroom

 • 1 tl whisky

 • handje verse dille

 • olijfolie

 • zout

 • peper

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli. Snijd ook de stam van de broccoli in schijfjes en daarna weer in kwartjes. De stam is uitstekend te eten. Stoom of kook de broccoli voor 5 minuutjes en zet daarna even apart.
 • Doe in een ovenschaal wat olijfolie. Haal de zalm hier doorheen zodat deze overal wat olie heeft zitten. Maak de zalm op smaak met zout, peper, paprikapoeder en komijnpoeder. Snijd de dille en smeer hier ook de zalm mee in. Snijd een halve limoen in vier kwartjes en voeg deze ook toe aan de ovenschaal. Voeg ook één gehalveerd teentje knoflook met schil toe.
 • Doe de broccoli in een ander schaal en voeg wat olijfolie toe. Schep om en kruid met zout en peper. Zet de broccoli alvast 10 minuutjes in de oven. Voeg na 10 minuten ook de zalm toe en bak alles nog eens 20 minuten in de oven. Ik houd dus van goed geroosterde broccoli. Als je hem liever iets minder hard roostert kan de eerste 10 minuten ook weglaten.
 • Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. Zet nu een koekenpan op middelhoog vuur. Haal de ovenschaal met zalm er uit. Zet de zalm even apart en houd warm. Schep al het kookvocht, kruiden, olie en het teentje knoflook en de stukjes limoen in de koekenpan. Mocht er niet genoeg vet inzitten naar je zin dan kan je hier wat roomboter of extra olie toevoegen. Blus af met whisky (en flambeer als je dat leuk vindt 😉🔥). Meng nu met de slagroom en kook in tot je een mooie saus hebt qua dikte. Je kan evt. extra toevoegen als de saus te dik is. Of juist verder inkoken als de saus te dun is. Schep nu de knoflook en limoenstukjes er uit.
 • Meng de penne door de dille roomsaus. Voeg ook de geroosterde broccoli toe en schep om. Serveer op een bord en leg de zalm er bovenop. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.