Categories
Avondeten Aziatisch Chinees Hoofdgerechten Recept Salade

Oosterse noodle salade met eendenborst en hoisin

Noodles je kan ze eten op allerlei manieren. Maar wist je dat noodles ook erg lekker zijn in een salade? Je kan het warm, lauw of koud eten. Neem nou deze oosterse noodle salade met eendenborst en hoisin. Het is fris maar ook lekker kruidig. De limoen geeft dan weer een lekker zuurtje. De malse en krokante eendenborst maakt het helemaal af!

Noodle salade met eendenborst en hoisin
Noodle salade met eendenborst en hoisin

Welke noodles?

Ik zou zeggen gebruik lekker jouw favoriete noodles. Zelf maakte ik voor deze noodle salade gebruik van soba noodles. Dit zijn Japanse noodles van boekweit. Deze staan er om bekend dat je ze ook heel goed koud kan eten. Maar udon noodles lijken mij ook heerlijk bij deze noodle salade. Kortom ga lekker voor de noodles die jou het lekkerst lijken! Kant en klare wok noodles kunnen ook heel handig zijn voor dit gerecht. Zelf gebruik ik regelmatig deze van Conimex.

Varianten

Je kan natuurlijk vele kanten op met deze noodle salade. Ik ging voor cashewnoten. Maar je kan ook zeker kiezen voor pinda’s. Koriander toevoegen is ook een lekkere variatie. Qua smaken zou je ‘m ook Japanser kunnen maken door de hoisin en Chinese five spice poeder weg te laten. Hiervoor in de plaats kan je dan nanami togarashi (Japanse zevenkruidenpoeder) en mirin of sake toevoegen. Als je geen zin hebt in eend zou je dit ook kunnen vervangen voor tataki van biefstuk of tataki van tonijn. Als sla gebruikte ik bindsla maar ook in dit geval is dat gewoon een kwestie van smaak. Dus je kan hier ook kiezen voor de sla die jij het lekkerste vind.

Lees snel hoe je oosterse noodle salade met eendenborst en hoisin maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! šŸ˜Ž

Oosterse noodle salade met eendenborst en hoisin

Oosterse noodle salade met eendenborst en hoisin

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

15

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totaal

30

minutes

Wat heb ik nodig om oosterse noodle salade met eendenborst en hoisin te maken?

 • 120 gram noodles

 • 1 eendenborstfilet

 • 50 gram ongezouten cashewnoten

 • 1 wortel

 • 1 rode ui

 • 0.5 komkommer

 • 75 gram sla

 • 1 sesamzaadjes

 • 2 teentjes knoflook

 • 1 rode peper

 • 1 tl honing

 • 2 el hoisinsaus

 • 1 tl sojasaus

 • 1 limoen

 • 2 Chinese five spice poeder

 • zout

 • peper

 • roomboter

Bereiding

 • Snijd de sla in stukjes en was. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd de komkommer en rode peper in ringetjes. Rasp de wortel en hak de cashewnoten.
 • Karamelliseer de rode ui een kwartiertje door heel zacht te laten pruttelen in wat roomboter. Voeg halverwege wat zout toe. Haal na een kwartier van het vuur en zet apart. Kook ook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. De salade is lekker om lauw te eten dus het maakt niet uit als het een beetje afkoelt.
 • Verwarm de roomboter in een koekenpan. Snijd ondertussen het vet van de eendenborstfilet in. Maak op smaak met zout en peper. Bak op gemiddeld vuur 6 minuten op de kant met vet en 3 minuten op de andere kant. Haal de eendenborst uit de pan en laat rusten. Giet een deel van het vet af maar zorg dat je ca. 3 el overhoudt. Meng dit met sesamzaadjes, uitgeperste knoflook en rode peper. Voeg vervolgens ook sap van de limoen, sojasaus, hoisinsaus, honing en Chinese five spice poeder toe. Laat de saus even pruttelen tot deze een mooie consistentie heeft gekregen.
 • Meng de gekookte noodles goed door de saus in de pan. Serveer de noodles op een bord met de komkommer, geraspte wortel, gekaramelliseerde rode ui en sla. Snijd de eendenborst in plakjes en leg ook op het bord. Bestrooi het gerecht met extra ringetjes rode peper en de cashewnoten. Schep het restant van de saus dat nog in de pan zit over de sla en evt. andere ingrediĆ«nten op het bord. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.