Categories
Avondeten Aziatisch BBQ Hoofdgerechten Kip Noodles Recept

Groene wok met peultjes, broccoli en asperges

Wat gaat er nu boven het zelf maken van woksaus? En daarbij allemaal mooie groene groenten (allitereert ook lekker!). Vandaag maakte ik dit mooie gerecht op de wok. Zelf houd ik er van om te wokken op de bbq. Met name omdat ik dan de temperatuur super hoog krijg. Maar ook met een goede wokbrander kan je de echte woksmaken wel benaderen. Zin om te wokken? Dan raad ik deze groene wok met peultjes, broccoli en asperges meer dan aan!

Groene wok met peultjes, broccoli en asperges
Groene wok met peultjes, broccoli en asperges

Lees snel hoe je groene wok met peultjes, broccoli en asperges maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Groene wok met peultjes, broccoli en asperges

Groene wok met peultjes, broccoli en asperges

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

15

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

25

minutes

Wat heb ik nodig om groene wok met peultjes, broccoli en asperges te maken?

 • 250 gram woknoodles (bv conimex)

 • 1 broccoli

 • 150 gram peultjes

 • 1 kipfilet

 • 2 bosuitjes

 • 3 el zonnebloemolie

 • zout

 • Voor de zelfgemaakte woksaus
 • 3 el sojasaus

 • 2 teentje knoflook

 • 1 el sesamolie

 • 1 el maple syrup

 • 0.5 citroen, sap

 • 2 tl rode peper

 • 1 el sesamolie

 • 1 el sesamzaadjes

 • 1 tl maizena

Bereiding

 • Voor de woksaus
 • Hak de rode peper fijn. Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, maple syrup, citroensap, sesamzaadjes, maizena, fijngehakte rode peper en een uitgeperst teentjes knoflook. Roer goed door elkaar en zet apart.
 • Voor het wokgerecht
 • Snij de broccoli in roosjes. Maak de peultjes schoon. Dit doe je door een puntje van de uiteinden te snijden. Trek vervolgens het draadje uit het peultje. Snijd de groene asperges in stukjes (gooi de harde uiteinde weg). Snijd ook de bosui in ringetjes. Snijd de kip in stukje en maak op smaak met zout.
 • Verwarm een wok goed heet bv. op de bbq of wokbrander. Doe de zonnebloemolie in de pan. Voeg in één keer de broccoli, peultjes, groene asperges, bosui en kip toe. Bak ca. 3 minuten (afhankelijk van hoe heet de wok is). De groenten moeten nog bite hebben maar wel gaar zijn. Voeg vervolgens de woknoodles toe en bak nog 1 minuutje.
 • Voeg als laatste de zelfgemaakte woksaus toe en bak nog 1 minuutje mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.