Categories
Avondeten BBQ Bijgerechten Hoofdgerechten Kip Recept

Chicken lollipops met curry bbq saus

Chicken lollipops oftewel kiplollies. Best wel een bijzonder naam voor een gerecht. Toch is het een echte klassieker. En zeker iets dat dat je eens op de bbq gemaakt moet hebben!

Chicken lollipops

Waarom heten ze eigenlijk chicken lollipops? Als je de foto’s bekijkt dan begrijp je meteen waar de naam vandaan komt. Ik gebruik voor dit recept drumsticks. Hiervan wordt het botje vrij gemaakt van het vlees. Het botje van de kip kan dan dienen als stokje van de lolly. Een heerlijk lolly van kip dus! Eerst gerookt. Krokant gebakken en afgelakt met curry bbq saus. Dat wil je toch?

Chicken lollipops met curry bbq saus
Chicken lollipops met curry bbq saus

Curry bbq saus

Chicken lollipops van de bbq mag dan wel een klassieker zijn. Ik voeg er in mijn recept een extra dimensie aan toe. Namelijk door ze af te lakken met een heerlijke curry bbq saus. Dit recept heb ik ontwikkeld in samenwerking met Hela. Uiteraard bekend van de beroemde Kruiden Ketchup Curry Original. Maar wist je dat ze nog veel meer verschillende soorten hebben? Zoals de kruiden ketchup met pinda, peper, knoflook of een extra hot variant? Voor deze bbq saus gebruik ik de Hela Kruiden Ketchup Knoflook. Deze combineert de kruidigheid van de originele curry met een lekkere touch van knoflook. Perfect voor een mooie bbqsaus! 🤗

Chicken lollipops met curry bbq saus
Chicken lollipops met curry bbq saus

Variaties

Uiteraard kan je voor jouw chicken lollipops ook wat zaken naar eigen smaak aanpassen. Zo is het ook lekker om wat bacon om de drumsticks te rollen. In mijn geval rook ik de kip met appelhout. Maar als je het iets minder rokerig wil kan je dit natuurlijk ook achterwege laten. Ik kan de curry bbq saus van harte aanbevelen. Maar mocht je je eigen favoriete bbq saus willen proberen. Dan is dat natuurlijk ook een heerlijke variant op dit recept.

Chicken lollipops met curry bbq saus
Chicken lollipops met curry bbq saus

Lees snel hoe je chicken lollipops met curry bbq saus maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Chicken lollipops met curry bbq saus

Chicken lollipops met curry bbq saus

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

30

minutes
Kooktijd

1

hour 
Totaal

1

hour 

30

minutes

Wat heb ik nodig om chicken lollipops met curry bbq saus te maken?

 • Voor de curry bbq saus
 • 100 ml Hela Kruiden Ketchup Knoflook

 • 20 ml appel azijn

 • 1 el worcestersaus

 • 1.5 el bruine basterdsuiker

 • 1 el mosterd

 • 1 el tomatenpuree

 • 1 tl sambal oelek

 • 1 el sojasaus

 • 50 ml appelsap

 • 1 el appelstroop

 • Voor de chicken lollipops
 • 5 drumsticks

 • 2 el kip kruiden

 • 1 el geroosterde zwarte sesamzaadjes

 • 1 el geroosterde witte sesamzaadjes

 • 1 el chilivlokken

Bereiding

 • Van drumstick naar chicken lollipop
 • Allereerst gaan we de drumsticks omvormen tot chicken lollipops. Dit is even een klusje. Maar de moeite waard! Snijd met een mes op ca. 2 centimeter onder het gewricht rond het bot het vlees los. Duw het losgesneden vlees omhoog. Net zo lang tot je het over het scharnierende deel van het gewricht heen kan trekken. Als het niet meteen lukt kan je nog even wat extra los snijden. Een keukenpapier kan helpen met wat extra grip. Mocht je er niet uitkomen kijk dan dit filmpje van BBQuality.
 • Smeer vervolgens de chicken lollipops in met kipkruiden en zet even apart.Chicken lollipops gekruid klaar voor de bbq
 • Curry bbq saus
 • Meng om de curry bbq saus te maken alle ingrediënten in een pannetje. Roer goed door en zet op het vuur. Kook het ongeveer tot de helft in. Let op de saus dikt nog in als je hem laat afkoelen. Haal de saus van het vuur en zet even apart. De saus zal er zo ongeveer uit moeten zien zoals op onderstaande afbeelding. Mocht je de Kruiden Ketchup Knoflook niet kunnen vinden dan kan je ook de gewone curry gebruiken.Hela Kruiden Ketchup Knoflook bbq saus (1)
 • Chicken lollipops op de bbq
 • Bereid je bbq voor op indirecte warmte van ongeveer 150 graden. Leg de chicken lollipops op de bbq. Voeg naar smaak een hoeveelheid appel rookhout toe. Zelf heb ik drie handjes toegevoegd. Het roken is optioneel. Je kan het ook prima maken zonder te roken. Maar zelf vind ik het met wat rook lekkerder.Chicken lollipops op de bbq roken
 • Verwarm de chicken lollipops tot een kerntemperatuur van ca. 70 graden. Bij mij duurde dit een klein uurtje. Haal ze dan even van de bbq. Lak ze af met de curry bbq saus en plaats nog even terug voor ca. 10 minuten. Een kerntemperatuur van 78 graden is perfect voor de kippenpoten. Chicken lollipops afgelakt met curry bbq saus op basis van Hela Kruiden Ketchup
 • Haal de chicken lollipops na 10 minuten van de bbq. Bij een kerntemperatuur van ca. 78 graden zijn ze zeker goed. Garneer naar smaak met de chili vlokken, witte en zwarte sesamzaadjes. Serveer met frietjes en een frisse salade. Bijvoorbeeld deze Mexicaanse salade. Eet smakelijk!Chicken lollipops met curry bbq saus

Leave a Reply

Your email address will not be published.