Categories
Avondeten Aziatisch Japans Koreaans Recept

Kimchi Udon Noodles

Voor een mooie samenwerking met het te gekke noodle merk Hakubaku ontwikkelde ik dit heerlijke Kimchi Udon Noodles recept! Het is een super lekker gerecht geïnspireerd op een combinatie van de Japanse én Koreaanse keuken. What’s not to like?

Kimchi Udon Noodles met Hakubaku verpakking
Kimchi Udon Noodles met Hakubaku verpakking

Udon noodles

Voor dit recept gebruik ik udon noodles. Udon noodles zijn gemaakt van tarwemeel, zout en water. Je kan ze zowel koud als warm eten. Het zijn authentieke Japanse noodles en ze zijn makkelijk herkenbaar omdat ze dikker zijn dan andere noodles (zoals ramen, somen of soba) zijn. Echte udon noodles zijn overigens rond. In de supermarkt zie ik wel eens (zogenaamde) udon noodles die plat zijn en meer op smalle tagliatelle lijken. Die moet je dus niet hebben!

Kimchi Udon Noodles van boven zonder Hakubaku verpakking
Kimchi Udon Noodles van boven zonder Hakubaku verpakking

Japanse en Koreaanse ingrediënten

Voor de Kimchi Udon Noodles gebruik ik een heerlijke combinatie van Japanse en Koreaanse ingrediënten. Je zal versteld staan hoe mooi deze smaken bij elkaar komen. Zo gebruik ik uit de Koreaanse keuken zelfgemaakte kimchi, gochujang (Koreaanse rode peper pasta) en gochugaru (Koreaanse rode pepervlokken). Typisch Japans zijn natuurlijk de udon noodles, dashi bouillon, sansho peper en sojasaus.

Kimchi Udon Noodles zonder props
Kimchi Udon Noodles zonder props

Eierdooier in Kimchi Udon Noodles

De eierdooier maakt dit gerecht helemaal af. Het zorgt voor romigheid in de noodles. Het is vergelijkbaar met het maken van een spaghetti carbonara waar je ook tegen het einde ei toevoegt. Bovendien ziet het het ei op de noodles er toch echt super uit? Het kan even oefenen zijn om het eiwit en eigeel te splitsen maar dan mag het resultaat er ook zijn. 😀

Kimchi Udon Noodles closeup
Kimchi Udon Noodles closeup

Lees snel hoe je Kimchi Udon Noodles maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Kimchi Udon Noodles

Kimchi Udon Noodles

5 from 3 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

10

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

20

minutes

Wat heb ik nodig om Kimchi Udon Noodles te maken?

 • 2 el roomboter

 • 100 gram kimchi, fijngehakt

 • 30 gram kimchi sap

 • 1 el gochujang

 • 60 ml dashi bouillon

 • 1 el Sojasaus

 • 175 gram Hakubaku organic udon noodles

 • 2 eierdooiers

 • 2 bosuitjes, in ringetjes

 • 1 el witte sesamzaadjes

 • 1 el zwarte sesamzaadjes

 • 1 tl gochugaru

 • 0.5 tl sansho peper

Bereiding

 • Verwarm de boter in een pan. Voeg de fijngehakte kimchi en gochujang toe. Roer af en toe en bak ongeveer 4 minuutjes.Voeg de dashi bouillon, de sojasaus, sansho peper en het kimchisap toe. Kook in tot het vocht iets minder is geworden.
 • Bereid de udon noodles zoals beschreven op de verpakking. Ik gebruikte Hakubaku organic udon noodles deze moeten 10 minuten worden gekookt.
 • Doe de gekookte noodles in de pan met kimchi. Voeg nog 1 eetlepel roomboter toe, roer tot de udon noodles goed zijn gemengd met de saus. Verdeel over de borden en maak af met de eierdooier, gesneden bosui, gochugaru en sesamzaad. Enoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.