Categories
Avondeten Bijgerechten Hoofdgerechten Recept Vegan Vegetarisch

Galette met champignons, rode uienchutney en feta

Deze heerlijke galette met kastanjechampignons, rode uienchutney en feta is niet alleen enorm lekker maar ook heel leuk om te maken!

Galettes zijn perfect om zonder té veel moeite indruk te maken op je gasten. Het is hartig, zoet-zuur, heeft een heerlijke bite en zit bomvol groentes!

Galette met kastanjechampignons, rode uienchutney en feta
Galette met kastanjechampignons, rode uienchutney en fet

Taartdeeg voor galette

Ik gebruik voor het gemak kant en klaar taartdeeg. Wist je dat de rollen van de Albert Heijn en Jumbo helemaal veganistisch zijn? Je kunt veel van de componenten van te voren al maken zodat je voor je gaat eten alleen maar de galette hoeft te vullen en bakken.

Rode uienchutney

De rode uienchutney is op zichzelf al enorm lekker dus maak vooral wat extra om te bewaren! De combinatie van balsamicoazijn, suiker en de rode ui heeft een perfecte zoet-zuur balans die heerlijk is op broodjes, door salades of hartige maaltijden.

Galette met kastanjechampignons, rode uienchutney en feta
Galette met kastanjechampignons, rode uienchutney en feta

Champignons, dragon en feta

Bij de gebakken champignons gebruik ik onder anderen dragon. Dragon is een van mijn favoriete kruiden. Het heeft iets weg van anijs en een hele bijzondere smaak. Verse dragon is het lekkerst maar gedroogde heeft ook veel smaak en is voor dit recept zeer geschikt. De galette is heerlijk als lunch of avondmaaltijd. Serveer met een frisse salade of wat gegrilde groentes.

Dit is een recept geschreven door gast food ninja Anna Bontekoe.

Lees snel hoe je galette met champignons, rode uienchutney en feta maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Galette met kastanjechampignons, rode uienchutney en feta

Galette met kastanjechampignons, rode uienchutney en feta

5 from 1 vote
Aantal

2

personen
Voorbereiden

20

minutes
Kooktijd

35

minutes
Totaal

55

minutes

Wat heb ik nodig om galette met kastanjechampignons, rode uienchutney en feta te maken?

 • Voor de rode uienchutney
 • 1 rode ui

 • 50 ml balsamicoazijn

 • 1 el kristalsuiker

 • Voor de vulling
 • 400 gr kastanjechampignons

 • 100 gr bladspinazie

 • 2 knoflookteentjes

 • 2 el dragon, gedroogd

 • 15 gr platte peterselie

 • Olijfolie

 • Peper

 • Zout

 • Voor de galette
 • 300 gr vers taartdeeg

 • 75 gr schapenfeta of vegan feta van Violife

 • (Plantaardige) melk

Bereiding

 • Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking op het deeg. Snij de rode ui in ringen en doe hem samen met de balsamicoazijn en suiker in een steelpannetje, breng aan de kook en laat al roerend 5 minuten inkoken. Laat afkoelen.
 • Snij de champignons in stukken, in heb ze vrij grof gehouden en bak in wat olijfolie in een grote pan. Voeg na 10 minuten de dragon toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten bakken en hak ondertussen de knoflook fijn. Doe de knoflook erbij, bak kort mee en voeg vervolgens de spinazie toe. Laat de spinazie slinken en draai het vuur uit. Hak de peterselie fijn en schep hem er doorheen.
 • Rol het bladerdeeg uit en leg op bakpapier op een ovenplaat. Verdeel het champignonmengsel over het midden van het bladerdeeg, laat aan alle randen 5cm vrij. Maak 6 gelijke sneden richting het midden van het bladerdeeg vanuit de randen en vouw de randen over elkaar. Laat in het midden een deel van de vulling open. Smeer de randen in met de melk en besprenkel e.v.t. met sesamzaad. Bak de galette 25 minuten in de oven.
 • Haal hem eruit en verdeel de rode uienchutney over de open vulling en verkruimel hier de feta overheen. Bak nog eens 10 minuten.
 • Serveer warm als hoofdgerecht met een frisse salade of bijvoorbeeld de gegrilde wintergroenten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.