Categories
Avondeten Aziatisch BBQ Hoofdgerechten Japans Koreaans Recept

Gochujang ribeye met stout bier en tomaten-mango salade

Jullie weten waarschijnlijk wel dat ik dol ben op de Koreaanse keuken. Mijn favoriet is gochujang. Dit is de overheerlijke gefermenteerde rode peper pasta die onder andere de Koreaanse keuken kenmerkt. Het is bijvoorbeeld ook de basis voor kimchi. Ik gebruik het in van alles! Maar sowieso vaak in sauzen en marinades. Zo ook vandaag. Maar het leuke was dat ik van O’food een heerlijk Koreaans pakket kreeg toegestuurd. Hierin zat onder andere een te gekke Korean Gochujang BBQ Saus. Pittig en zoet stond er op. Dus vanuit daar ging ik de rest van mijn recept bedenken. Als alternatief kan je gewoon gochujang gebruiken. Beide zijn te verkrijgen bij de betere toko’s. Check snel verder hoe je gochujang ribeye met stout bier en tomaten-mango salade maakt!

Gochujang ribeye met stout bier

Voor dit recept bedacht ik een hele lekkere en originele marinade. Namelijk één met de gochujang bbq saus en stout bier. Verder heb je ook nog olijfolie, knoflook en wat peper nodig. Het is een spannende combinatie maar het pakt fantastisch uit! Zelf gebruikte ik overigens de diesel stout van Brouwerij Maximus uit Utrecht. Je hebt zeker niet alles nodig Dus de rest van het bier is voor de chef! 🍻

Gochujang ribeye met stout bier en tomaten-mango salade met miso-sesamdressing
Gochujang ribeye met stout bier en tomaten-mango salade met miso-sesamdressing

Marinade met miso en sesam

Om het Aziatische thema verder door te voeren maakte ik een lekkere dressing met aka miso. Dit is rode miso. Miso is pasta van gefermenteerde sojabonen die veelal wordt gebruikt in de Japanse keuken. Miso is dus net als gochujang gemaakt van gefermenteerde bonen. Hoe kan dit gerecht niet awesome worden? Je zou kunnen zeggen dat dit een fusion is tussen Japan en Korea. En bier uit Utrecht natuurlijk! 😅

Tomaten-mango salade

Om het geheel af te maken maakte ik een lekkere frisse tomaten-mango salade. In dit gerecht zit dus verder geen rijst, pasta of aardappel. Het is daarmee geloof ik ook gerecht voor mensen die het keto dieet volgen. Al ben ik geen kenner. Dus alvast excuses mocht dit kloppen! Los daarvan, het is in ieder geval belachelijk lekker. De tomaten-mango salade met de dressing en zoetzure sjalotjes is diep qua smaak maar ook fris en zout. De ribeye daarop in stukjes gesneden met gochujang-stout-bier-saus, witte en zwarte sesamzaadjes en basilicum maakt het geheel af.

Ik kan alleen maar zeggen. Wie durft het aan? Voor wie aan de slag gaat. Geniet van dit heerlijke gerecht. Laat mij weten wat je er van vond. Bijvoorbeeld via Instagram.

Lees snel hoe je Gochujang ribeye met stout bier en tomaten-mango salade maakt!

Wil je hieronder met de sterren een beoordeling achterlaten? Thanks! 😎

Gochujang ribeye met stout bier en tomaten-mango salade

Gochujang ribeye met stout bier en tomaten-mango salade

5 from 2 votes
Aantal

2

personen
Voorbereiden

20

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totaal

30

minutes

Wat heb ik nodig om gochujang ribeye met stout bier en tomaten-mango salade te maken?

 • 1 ribeye

 • 1 mango, in blokjes

 • Handje basilicum

 • 250 gram cherry tomaatjes, in partjes

 • 1 el witte sesamzaadjes, geroosterd

 • 1 el zwarte sesamzaadjes, geroosterd

 • Voor de marinade
 • 50 ml stout bier

 • 2 tl O’food gochujang bbq saus (of gewoon gochujang)

 • 3 teentjes knoflook, in plakjes

 • 3 tl olijfolie

 • peper

 • Voor de zoetzure sjalotjes
 • 3 sjalotjes, in ringetjes

 • 40 ml rijstazijn

 • 2 tl suiker

 • Voor de miso-sesam dressing
 • 3 tl aka miso (rode miso)

 • 2 tl sojasaus

 • 1 tl suiker

 • 2 tl olijfolie

 • 3 tl rijstazijn

 • 2 tl sesamolie

Bereiding

 • Meng voor de marinade het stout bier, de gochujang bbq saus (of gewone gochujang), knoflook en olijfolie. Proef en maak evt. op smaak met peper. Leg de ribeye in de marinade en zet (minimaal) twee uur apart in de koelkast.
 • Doe voor de zoetzure sjalotjes de rijstazijn en suiker in een steelpannetje. Verwarm tot de suiker is opgelost. Voeg de gesneden sjalotjes toe en zet daarna het vuur uit. Laat (minimaal) 30 minuten staan en afkoelen.
 • Maak nu de dresing voor de salade. Meng hiervoor de aka miso, sojasaus, suiker, olijfolie, rijstazijn en sesamolie tot een mooie dressing.
 • Meng voor de salade de cherry tomaatjes, mango en zoetzure sjalotjes. Voeg naar smaak blaadjes basilicum toe. Meng de dressing door de salade en zet apart.
 • Haal de ribeye uit de marinade. Giet de marinade in een steelpannetje en kook voor ongeveer de helft in tot je een mooie saus hebt. Giet de saus in een bakje en laat afkoelen.
 • Maak de bbq klaar voor directe bereiding of zet een pan op het vuur. Bak de ribeye (afhankelijk van de dikte) ca. 2 minuten per kant tot een deze mooi bruin van buiten maar rood van binnen is. Schep de salade op een bord. Snijd de ribeye in stukjes en leg deze op de salade. Doe op de ribeye wat van de ingekookte gochujang-stout-bier saus. Garneer nog met sesamzaadjes en extra basilicum. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.