Categories
Avondeten Hoofdgerechten Recept Rundvlees Vleesgerecht

Knolselderijpuree met stoofvlees

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • Halve knolselderij
 • 400 gram aardappels
 • 6 sukadelapjes (voor dit recept zijn er maar twee nodig, de rest kan je invriezen en later eten)
 • 1 liter runderbouillon
 • 100 ml port
 • 2 ontbijtkoeken
 • 2 el mosterd
 • 3 laurierblaadjes
 • 4 kruidnagels
 • 3 uien
 • 2 teentjes knoflook
 • Nootmuskaat
 • Roomboter
 • Verse slagroom (of melk als je het wat magerder wil hebben)
 • Zout
 • Peper

Bereiding

 1. Zelf begin ik altijd ‘s ochends vroeg al met stoofvlees, maar begin in ieder geval 4 uur van te voren (anders krijg je geen mals vlees). Maak de sukadelapjes op smaak met zout en peper. Snijd de uien en knoflook. Bak de sukadelapjes aan in een stoofpan tot ze lekker bruin zijn. Voeg de uien, knoflook, kruidnagel en laurierblaadjes toe en bak ca. 2 minuten mee. Blus het geheel vervolgens af met port. Als de port een beetje ingekookt is kan de runderbouillon worden toegevoegd. Smeer de ontbijtkoeken in met mosterd en voeg deze ook toe. Zet het vuur vervolgens laag en laat tenminste 4 uur stoven met de deksel op de pan (maar liever dus nog veel langer!). Kijk ondertussen af en toe of het niet te ver inkookt en voeg zo nodig vocht toe.
 2. Schil de aardappels en knolselderij en snijd ze vervolgens in stukken die even groot zijn. Kook in ca. 20 minuten gaar in een pan met water en een beetje zout. Giet af en stamp tot een puree. Voeg een klontje roomboter toe en verse slagroom tot de puree de gewenste dikte heeft. Maak verder op smaak met zout en peper en rasp er nootmuskaat over.
 3. Leg de knolselderijpuree op de borden en daarbovenop een sukadelapje met voldoende saus. Garneer evt. met een takje rozemarijn. Geniet en eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.